Nutellás Kókuszgolyó

A nutellás kókuszgolyó egy finom édesség, ami egyszerűen elkészíthető otthoni körülmények között. Az alapja általában keksz, amit ledarálnak, majd hozzákeverik a kókuszreszeléket, Nutellát és egyéb ízesítőket, mint például vaníliás cukrot vagy rumot. Az összetevőket összekeverik, majd golyókat formáznak belőle, amiket végül kókuszreszelékbe forgatnak.

Íme egy egyszerű recept a nutellás kókuszgolyóhoz:

Hozzávalók:

 • 200 g háztartási keksz
 • 100 g kókuszreszelék
 • 100 g Nutella
 • 1 csomag vaníliás cukor
 • 1-2 evőkanál tej vagy rum
 • kókuszreszelék a forgatáshoz

Elkészítés:

 1. A kekszet daráljuk le pépesre.
 2. Keverjük össze a darált kekszet, a kókuszreszeléket, a Nutellát, a vaníliás cukrot és a tejet vagy rumot egy tálban, amíg egyenletes masszát kapunk.
 3. Formázzunk golyókat a masszából.
 4. Forgassuk meg a golyókat kókuszreszelékben, hogy minden oldalukon legyen egy kis kókusz.
 5. Tegyük a kókuszgolyókat hűtőbe legalább fél órára, hogy összeálljanak.

A nutellás kókuszgolyóban található vitaminok és ásványi anyagok mennyisége attól függ, hogy milyen típusú Nutellát használunk, és milyen mennyiségű kókuszreszeléket adunk hozzá.

Általánosságban azonban elmondható, hogy a Nutella tartalmaz vasat, E-vitamint és kis mennyiségben B-vitaminokat (B1, B2, B3, B6, B12). A kókuszreszelékben található ásványi anyagok közé tartozik például a kálium, a foszfor és a magnézium.

Nutellás kókuszgolyó

Fontos megjegyezni, hogy a nutellás kókuszgolyó nem az a típusú étel, amelyet azért fogyasztunk, hogy azon keresztül biztosítsuk a szervezetünknek a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat. Inkább az egyéb, édesítőanyagokat és a kalóriát tartalmazó összetevői miatt fogyasztjuk. Az egészséges és kiegyensúlyozott étrend részeként érdemes olyan ételeket fogyasztani, amelyek természetes módon tartalmazzák azokat a tápanyagokat, amelyekre a szervezetnek szüksége van.

A nutellás kókuszgolyó kalóriatartalma függ a használt összetevők mennyiségétől és az elkészítés módjától. Általánosságban elmondható, hogy a Nutella és a kókuszreszelék magas kalóriatartalmú összetevők, mivel magas a zsír- és cukortartalmuk.

Egy átlagos méretű nutellás kókuszgolyó (kb. 20 g) átlagosan körülbelül 100-120 kalóriát tartalmazhat. Fontos megjegyezni, hogy ha nagyobb golyókat készítünk, vagy ha több Nutellát vagy kókuszreszeléket használunk, a kalóriatartalom is magasabb lesz.

Ha figyelni szeretnénk az étrendünk kalóriatartalmára, javasolt mérsékelni a nutellás kókuszgolyó fogyasztását, és egészségesebb alternatívákat választani, mint például a gyümölcs, a joghurt vagy a magok.

Jó étvágyat kívánok!

Köszönjük, hogy elolvasta a cikkünket. Szívesen hallanánk a véleményét!