Rukkola Saláta Recept

Rukkola saláta recept – Egy friss és ízletes saláta receptjét osztanám meg veled, amelyben a rukkola (vagy arugula) az alapja a Rukkola Salátának. Íme egy egyszerű recept a Rukkola Saláta elkészítéséhez:

Hozzávalók:

 • 4 csésze friss rukkola (vagy más néven rukkolalevél)
 • 1 csésze cseresznyeparadicsom, félbevágva
 • 1/2 csésze vékonyra szeletelt lila hagyma
 • 1/4 csésze morzsoltszínű feta sajt
 • 1/4 csésze pirított fenyőmag
 • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
 • 1 evőkanál citromlé
 • Só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

 1. Egy nagy salátástálban keverjük össze a rukkolát, a cseresznyeparadicsomot, a lilahagymát, a feta sajtot és a pirított fenyőmagot.
 2. Egy kis tálban keverjük össze az olívaolajat, citromlevet, sót és borsot, hogy elkészítsük a dresszinget.
 3. Öntsük rá a dresszinget a salátára, majd óvatosan keverjük össze, hogy minden hozzávaló egyenletesen befedve legyen.
 4. Ízlés szerint kóstoljuk meg, és szükség szerint állítsuk be az ízesítést.
 5. Az elkészült Rukkola Salátát azonnal tálaljuk köretként vagy könnyű főételként.

Természetesen ízlés szerint testre szabható a saláta. Hozzáadhatunk más hozzávalókat is, például uborkaszeleteket, olajbogyókat vagy grillezett csirkét, hogy táplálóbbá tegyük.

A rukkola saláta számos tápanyagot és vitaminokat tartalmaz. Itt vannak néhány fontos vitamin, amelyek megtalálhatóak a rukkolában:

 1. A-vitamin: A rukkola magas A-vitamin tartalommal rendelkezik, amely fontos a látás, a bőr egészsége és az immunrendszer támogatása szempontjából.
 2. C-vitamin: A rukkola gazdag C-vitaminban, amely erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik és hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez, valamint a sejtek egészségének és regenerációjának támogatásához.
 3. K-vitamin: A rukkola jelentős mennyiségű K-vitamint tartalmaz, ami fontos a vér alvadásához és az egészséges csontok fenntartásához.
 4. Folsav: A rukkola jó forrása a folsavnak (B9-vitamin), amely szerepet játszik az új sejtek képződésében és a DNS szintézisében. Különösen fontos terhes nőknek és a magzat fejlődéséhez.
 5. E-vitamin: A rukkola enyhe mennyiségben tartalmaz E-vitamint, amely antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik és hozzájárul az egészséges sejtek védelméhez.

Ezenkívül a rukkola tartalmaz még ásványi anyagokat, például vasat, kalciumot, magnéziumot és káliumot, amelyek fontosak a test egészséges működéséhez. Fontos azonban megjegyezni, hogy a konkrét tápanyagtartalom a rukkola frissességétől, termesztési módszerétől és más tényezőktől függően változhat.

Rukkola saláta recept

A kalóriatartalom az adott recept összetevőinek és méretének függvényében változhat. Az alábbiakban tájékoztató jelleggel közlöm az egyes összetevők átlagos kalóriatartalmát a Rukkola Saláta esetében:

 • Rukkola (arugula): Kb. 5 kalória 1 csésze friss rukkola levélre (cirka 20 gramm).
 • Cseresznyeparadicsom: Kb. 5 kalória 1/2 csésze cseresznyeparadicsomra (kb. 75 gramm).
 • Lila hagyma: Kb. 20 kalória 1/2 csésze vékonyra szeletelt lila hagymára (kb. 80 gramm).
 • Feta sajt: Kb. 75 kalória 1/4 csésze morzsoltszínű feta sajtra (kb. 30 gramm).
 • Pirított fenyőmag: Kb. 190 kalória 1/4 csésze pirított fenyőmagra (kb. 35 gramm).
 • Olívaolaj: Kb. 120 kalória 2 evőkanál extra szűz olívaolajra (kb. 30 ml).
 • Citromlé: Kb. 4 kalória 1 evőkanál citromlére (kb. 15 ml).

Ezek az adatok tájékoztató jellegűek és átlagos értékeket tükröznek. Fontos megjegyezni, hogy a kalóriatartalom változhat a pontos mennyiség és a felhasznált termékek alapján. Ha pontosabb kalóriainformációra van szükséged, érdemes az adott összetevők csomagolásán vagy táplálkozási adatbázisokban keresni.

Jó étvágyat kívánok a Rukkola Salátához!

 

Köszönjük, hogy elolvasta a cikkünket. Szívesen hallanánk a véleményét!