A meditációt segítő ételek

A kiegyensúlyozott étrend a meditáció gyakorlásának motorja. Ahhoz, hogy egészséges legyünk, az elfogyasztott ételeknek is egészségeseknek kell lenniük, mivel “mi vagyunk az, amit eszünk”. Rajtuk keresztül energiát kapunk, és ha az általunk fogyasztott étrend nem megfelelő, az egészségünkre hatással lesz a test egyensúlyhiánya, ami idővel valamilyen betegséghez vezethet.

A relaxáció eléréséhez fontos a helyes életmód követése; más szóval egészséges táplálkozás, jó napi szokások, testmozgás és pihenés. A meditációhoz összpontosításra, koncentrációra és türelemre van szükség. A megfelelő táplálkozás jó módja annak kiegészítésére és az elmének a meditatív állapotok elmélyítésére.

A meditáció számos előnye, többek között a szorongás, a depresszió csökkentése, sőt az éhség és a szorongás megkülönböztetésének megtanulása. Meditációval az egyensúly és az érzelmi kontroll megvalósul, megakadályozva a test megbetegedését.

Mint tudjuk, a megfelelő táplálkozás fontos tényező az egészség megőrzésében. Az ételek egyszerűsítésével, könnyebbé és táplálóbbá tételével életünket is leegyszerűsítjük; amit elfogyasztunk az elménkkel összhangban, hogy közelebb kerüljünk a meditáció csodálatos élményéhez!

A meditáció a hagyományos orvoslás gyakorlatainak egyike, amelyet évezredek óta alkalmaznak. Ez az elme gyakorlata. Módszer az emberi lény összekapcsolására önmagában; reflektálni olyan helyzetekre, amelyek megváltoztatják a békét megváltoztató helyzet fizikai és szellemi harmóniáját, vagyis megtalálni a módját a test egyensúlyának megőrzésére, és kiküszöbölni azt, ami nem engedi, hogy harmóniában legyél.

Számos vizsgálat szerint megállapították, hogy akik lelkiismeretesen gyakorolják, azoknak sikerül a különféle egészségügyi problémákat nagy mértékben orvosolniuk. Ha következetesen végezzük, a stressz és az aggodalom minimálisra csökken. További előnyök, amelyek meditációval megoldhatók, az álmatlanság és memória- vagy figyelemhiány. Segít jobban megérteni, hogy mi történik naponta, és megtanulni megoldásokat találni a problémákra azáltal, hogy békésebben feltételezi őket.

Ha jól étkezünk, nyugodtan meditálunk, derűsebb és egészségesebb emberekké válunk!